UTMÄRKELSER & NOMINERINGAR

TripAdvisor – Hall of Fame 2018

Tre år i rad har vi fått TripAdvisors Certificate of Excellence (2016, 2017, 2018) och för det får man utmärkelsen Hall of Fame.


TripAdvisor – Certificate of Excellence 2018


TripAdvisor – Certificate of Excellence 2017


TripAdvisor – Certificate of Excellence 2016!


Sveriges tredje lyxigaste hotell enligt Expressens Allt om resor

Med ett strategiskt läge mitt i det småländska glasriket ligger detta spektakulära hotell som inte har någon motsvarighet. Älskar man glas och i synnerhet glaskonst från Kosta Boda, då ska man genast bege sig hit.
Läs mer …


Hälsopriset – tredjepris i kategorin årets spa

Hälsopriset är instiftat av 2,6 miljonerklubben. Initiativtagare är Alexandra Charles och Annette Lefterow, som även har utvecklat konceptet. Priset delas nu ut för första gången och tanken är att lyfta fram de personer eller initiativ i Sverige som under året bidragit till att inspirera till hälsa och välmående, vare sig det handlar om mat, träning, wellness eller en innovation som kan bidra till folkhälsan på ett positivt sätt.


Årets Designhotell – Gästernas Hotellpris 2015

Sveriges hotellgäster har röstat fram Kosta Boda Art Hotel i kategorin Årets Designhotell i Gästernas Hotellpris 2015.
Gästernas Hotellpris är en utmärkelse där hotellgästerna får chansen att rösta fram sitt favorithotell i olika kategorier.


Kosta Boda Art Hotel vinnare av årets Spa Awards

Tisdag 21 april 2015 förärades vi med en första plats med årets spabehandling för vår fantastiska “Art Glass Escape” på Spa Awards.
Juryns motivering: Varm glaskonst får spagästen att glömma tid och rum. Innovativt och hänryckande.


Årets Designhotell – Gästernas Hotellpris 2014

Sveriges hotellgäster har röstat fram Kosta Boda Art Hotel i kategorin Årets Designhotell i Gästernas Hotellpris 2014.
Gästernas Hotellpris är en utmärkelse där hotellgästerna får chansen att rösta fram sitt favorithotell i olika kategorier.


Tripadvisor – Travellers Choice 2014


SpaStar awards

Fredag 21 mars 2014 förärades vi med en silverplats med årets spabehandling för vår fantastiska “Art Glass Feeling-behandling” på SpaStar Awards – Svenska Mässan, Göteborg.
Juryns motivering:
”Art Glass Feeling – Kosta Boda Art Hotel – silver plats. ”Integration av glaskonst, doft, musik och behandlingsteknik skapar en kristallklar upplevelse.”


Stora Turismpriset 2012

Småländskt designhotell får Stora Turismpriset
Kosta Boda Art Hotel har skapat en ny designupplevelse och tilldelas Stora Turismpriset 2012. Priset delades ut i dag den 18 oktober 2013 på Svenska Turistgalan i Stockholm.
För 19:e året i rad delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, ut Stora Turismpriset. Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige.

Stiftelsens motivering:
“Pristagaren av Stora Turismpriset 2012 har med förnyande och innovativt tänkande förädlat ett djupt rotat kulturarv och hantverk genom att skapa en ny designupplevelse som uppmärksammats nationellt och internationellt.
Pristagaren har visat hur en stark och medveten satsning på en ny turistprodukt kan bidra till att stärka en turistdestination och till att förstärka, förnya och expandera ett tidigare starkt industriellt varumärke, en riktig nationalklenod. Pristagaren samverkar och samarbetar med andra företag och turismaktörer på sin destination och är en drivande motor för utveckling och kunskapsspridning om destinationens kärnverksamhet.”


Utsett till Sveriges bästa Temaspa av Tidningen Amelia Kropp & Skönhet

Kosta Boda Art Hotel Spa har utsetts till Sveriges Bästa Tema-spa av Amelia Kropp & Skönhet. Här följer ett utdrag ur deras pressrelease:
“För första gången korar Amelia Kropp & Skönhet Sveriges bästa spa. I en stor guide med 26 utvalda wellnesspärlor från Ystad till Haparanda, är sex spa utnämnda till storfavoriter.


Nominerade till Trip Global Award

Kosta Boda Art Hotel har av internationella researrangörer nominerats till Sveriges bästa upplevelse. Glashotellet kan i höst få utmärkelsen Trip Global Award.
Det är ett 30-tal brittiska, franska, italienska, tyska, ryska, finska, norska och danska researrangörer som har röstat fram Glashotellet i Kosta som en av åtta internationellt attraktiva upplevelser i Sverige. De övriga är Astrid Lindgrens värld, Fotografiska, Junibacken, Kungsleden, Selma Spa, Skansen och Stockholm Adventure. Det internationella priset Trip Global Award delas för fjärde gången ut till den bästa upplevelsen i Sverige.

Trip Advisor 2018
gasternashotellpris (kopia)
fudueebc6eztahymufzo
Print Friendly, PDF & Email