LINNÉA ART RESTAURANT

Designad av Ulrica Hydman-Vallien är restaurangen en plats som bjuder på upplevelser för alla sinnen.

Här serveras en generös frukost- samt lunchbuffé och på kvällen från en à la cartemeny där inspirationen är hämtad från skogen, sjöarna och ängarna.

Välkommen att boka bord online.
Det går även bra att mejla din bokning till hovmastaren@kostabodaarthotel.se måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa 0478-348 40 för att boka bord.

Frukost

Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och nybakat på hotellet.

Vi dukar upp ett stort urval av pålägg: salami, skinka, leverpastej, olika typer av ostar, grönsaker och frukt. Hotellets egna sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon med äggomelett dukas fram. Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkade frukter och flingor mm. Nypressad juice och självklart nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar.

Varför inte avrunda frukosten med en nygräddad våffla som du enkelt gräddar och avnjuter med goda tillbehör.

Låt dagen börja!

195 kr/person (ingår för boende gäster)

Frukosttider:

Måndag – fredag 06.30-09.30.
Lördag – söndag 07.30-10.00.

Röda dagar såsom juldagen, annandagen, nyårsdagen, långfredag serveras frukost 07.30-10.00.

Lunch

Lunchtider:
Kl. 11.45 – 14.30

Pris
Vardagar 195:- per person inkl kaffe , exkl dryck.
Helger 245:- per person inkl kaffe , exkl dryck.


Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.
Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Lunchmeny

v.38
Måndag: Ungerskgoulach m, kokt potatis och rosta vitlökscreme
Tisdag: Kyckling piccata m, tomatsås och höstprimörer
Onsdag: Bakad torsk m, äggsås, riven pepparot och kokt potatis
Torsdag: Porterstek m, kokt potatis, pressgurka, svartbinbärsgele
Fredag: Nattbakad fläsksida m, rostade rotfrukter, sky på höstäpplen

Veckans gröna: Spetskål m, grönärtcreme, rostade valnötter och hyvlad stekt shitakesvamp

v.39
Måndag: Höstgryta m, kantareller, koktpotatis
Tisdag: Plommonspäckad fläskkarre m, surkål, rostade rotfrukter och rödvinssky
Onsdag: Parmesan och ört bakad kolja m, kokt potatis och fänkålssås
Torsdag: Sjömansbiff
Fredag: Oxrullader m, potatisgratäng och grönpeppersås

Veckans gröna: Rödbetsbiffar m, matvetesallad och myntacreme


Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.
Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Supé

Confiterad röding
serveras med sandefjordsås, eldad svartrot, krispigt rågbröd samt dill & forellrom

Confit Char. S
erved with sandefjord sauce, rye bread, black salsify and trout roe

• • •

Hjortinnanlår
serveras med rostad jordärtskocka, bakad scharlottenlök, potatispure smaksatt med rökt gräddfil, lakritspicklad rödbeta samt smörad örtsky venison

Vension served with roasted jerusalem artichoke, baked shallot,
potatopure with smoked sour cream, licorice beetroot and gravy

• • •

Karamelliserad mjölkchoklad bavaroise
fylld med svartvinbär. Serveras med citronsorbet samt rostad citron kola.

Carmalized milk chocolate bavaroise
served with blackcurrent, and a varation of lemon

3 rätters 525 kr
3 Course 525 kr

VINPAKET / WINE PACKAGE

3 glas 345 kr

3 glasses 345 kr

2 glas 245 kr
2 glasses 245 kr


Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.
Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

À la carte

FÖRRÄTTER/STARTERS

Confiterad röding
serveras med sandefjordsås, eldad svartrot, krispigt rågbröd samt dill & forellrom

Confit Char served with sandefjord sauce, rye bread, black salsify and trout roe

195 kr
• • •

Svamp consommè
serveras med päron, rostad bovete, smörstekta kantareller samt bakat vaktelägg

Mushroom Consommé served with pears, buckwheat, chanterells and quail eggs

185 kr
• • •

Tartar på oxfilé
serveras med gravad och riven äggula, majonnäs smaksatt med gran, tryffel, rödbetschips samt persiljeolja

Tartar of beef served with grated egg yolk, mayonnaise of spruce, truffles, beetroot chips and parsley oil

189 kr
• • •

Potatisgnocci

serveras med rökt myntacreme, picklad lök, tångrom samt sjökorall

Gnocchi served with smoked mint cream, pickled onion, vegan caviar and seafood salad

179 kr
• • •

VARMRÄTTER/MAIN COURSE

Hjortinnanlår
serveras med rostad jordärtskocka, bakad scharlottenlök, potatispure smaksatt med rökt gräddfil, lakritspicklad rödbeta samt smörad örtsky

Venison served with roasted jerusalem artichoke, baked shallot,
potatopure with smoked sour cream, licorice beetroot and gravy

345 kr
• • •

Bakad Kummelrygg

serveras skum på musslor- och äpple, duchesse smaksatt med hasselnötter, hyvlat äpple, persilja pulver, rädisor samt endive

Baked hake served with apple and mussel foam, duchesse with hazelnuts, parsley powder and endive

295 kr
• • •

Sotad purjolök
serveras med sesamfrön, morot, böncreme, hyvlad champinjon samt rostad gulbeta och torkade ärtor

Blackened leek served with sesame seeds, purple carrot, bean cream, mushroom, roasted yellow beet and dried peas

225kr
• • •

Hängmörad biff

serveras med inkokta plommon, saltbakad potatis, mangold, halstrad karl-johansvamp, rödvinssås samt lardo

Steak served with pickled plum, mangold, salted potato, karl johan mushroom, red wine sauce and lardo

325 kr
• • •

DESSERT

Kvällens ostar
Serveras med marmelad samt fröknäcke

Our selection of cheese served with marmelade and a crispbread

145 kr
• • •

Passionsfruktssorbet
serveras med karamelliserad aubergine, fudge
samt rökt mandel

Passion fruit sorbet served with caramelized eggplant and smoked almonds and fudge

135 kr
• • •

3 grymma praliner från Anders Oskarsson
Three pralines from Anders Oskarsson
135 kr
• • •

Karameliserad mjölkchokladbavaroise
fylld med svartvinbär serveras med citronsorbet samt rostad citron kola

Carmalized milk chocolate bavaroise served with blackcurrent and a varation of lemon

145 kr
• • •

BARNMENY / CHILDRENS MENU

Köttbullar med gräddsås och lingon
Swedish meatballs with cream sauce and lingonberries
95 kr
• • •

Pannkakor med sylt och grädde
Pancakes with whipped cream and jam
85 kr
• • •

Fest och högtid

Vi tycker att ingen händelse är för liten för att fira.

Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?

Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.

Kontakta vår bokning 0478-348 35 så hjälper de mer än gärna till, att skapa er upplevelse till  the experience.

linneaartrestaurang

Boka bord online

ÅRETS KONDITOR 2017
Vi är glada och stolta över att några av våra desserter är i samarbete med Anders Oskarsson som har blivit utsedd till ”Årets konditor i världen 2017”! Så är ni och äter middag hos oss antingen på Linnéa Art Restaurant eller i Glasbaren så kan ni välja någon av dessa fantastiska desserter.