GLASBAREN

Glasbaren är hotellets naturliga samlingpunkt där den 3,5 ton tunga koboltblå baren är i centrum.

Kosta Bodas formgivare Kjell Engman ha skapat en unik miljö med glasfiskar som simmar i vatten, bordslampor skapade som stora flaskor och vackra glasstalaktiter som hänger gnistrande ned från taket.

Här slår du dig ner på en uppvärmd glasstol och njuter av en drink i något av Orrefors vackra kristallglas och beställer in en bit mat från barmenyn.

Vi tar inte emot bordsreservationer i Glasbaren om det inte är ett sällskap på fler än 10 personer, är ni färre så är ni alltid välkomna att titta in hos oss när det passar er.
För bordsreservation vänligen kontakta restaurangen hovmastaren@kostabodaarthotel.se eller 0478-348 40.

Barmeny

BISTROMENY

Torsk – serveras med räkor, pepparrot, ägg, brynt smör samt potatis
Cod served with prawns, horseradish, egg, brown butter and potato
225 kr

Hamburgare – gjord på 100% svenskt nötkött, serveras med Sriacha dressing, cheddarost, bacon, stektlök, saltgurka samt pommes frites
Hamburger made from 100% Swedish beef, served with Sriacha mayonnaise,chedddar cheese , bacon, pan-fried onion and french fries
245 kr

Köttbullar – serveras med potatis och gräddsås, samt gurka och lingon
Meatballs served with potato, cream sauce and lingonberries
6 st 95 kr / 12 st 185 kr

Entrecôte – serveras m cafe de parissmör, sparris, parmesan & pommes frites
Entrecôte, served cafe de paris butter ,asparagus, parmesan cheese and fries 345 kr

Caesarsallad med kyckling – serveras med knaperstekt bacon, kaprisbär och oliver
Caesarsalad with chicken, crispy bacon, caper berries and olives
179 kr

Caesarsallad med sotad tonfisk – serveras med kaprisbär, oliver samt krutonger
Caesarsalad with blackned tuna, caper berries, olives and croutons
198 kr

Glasbarens klassiska Räksmörgås – serveras på tekaka
Our classic schrimp sandwich
179 kr

Charkuteritallrik – ett urval av goda ostar samt kallskuret
Our selection curd of meat and cheese
189 kr

Vegetariskt Alternativ – vänligen fråga personalen.
Vegetarian Option, please consult the staff
195 kr

Tartar på oxfilé (100gr) – serveras med gravad & riven äggula, majonnäs smaksatt med gran, tryffel, rödbetschips & persiljeolja
Tartar of beef (100g) served with grated egg yolk, mayonnaise of spruce, truffles, beetroot chips and parsley oil
249 kr

Norrönsill på danskt rågbröd – serveras med potatis, ägg, gräddfil samt brynt smör
Harring from Norrön served on ryebread with potato, egg, sour creme and brown butter
159 kr

Caviar
550 kr

DESSERT

Pannkakor – serveras med grädde och sylt
Pancakes, served with whipped cream and jam
95 kr

Crème Brûlée
135 kr

Ostttallrik – serveras med marmelad samt fröknäcke
Our selection of cheese, served with marmelad and hardbread
145 kr

Tre Grymma Praliner – från Anders Oskarssson
Three pralines from Anders Oskarsson
135kr

Öppettider

Måndag 16-23
Tisdag 16-23
Onsdag 16-24
Torsdag 16-24
Fredag 16-01
Lördag 12-01
Söndag 12-23

glasbaren_drinks
glass bar

ÅRETS KONDITOR 2017
Vi är glada och stolta över att några av våra desserter är i samarbete med Anders Oskarsson som har blivit utsedd till ”Årets konditor i världen 2017”! Så är ni och äter middag hos oss antingen på Linnéa Art Restaurant eller i Glasbaren så kan ni välja någon av dessa fantastiska desserter.