LINNÉA ART RESTAURANT

Designad av Ulrica Hydman-Vallien är restaurangen en plats som bjuder på upplevelser för både öga och gom.

Köket tillagar måltider på lokala råvaror med mycket kärlek. Här serveras en generös frukostbuffé samt lunch och på kvällen en à la cartemeny där inspirationen är hämtad från omgivningarna, skogen, sjöarna och ängarna. Vi arbetar med vad säsongen erbjuder och under till exempel höstarna är det vilt och småländska kräftor som är i fokus.

Välkommen att boka bord online. Det går även bra att mejla din bokning till hovmastaren@kostabodaarthotel.se måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa 0478-348 40 för att boka bord.

Jullunch och julbord

Vårt stora julbord
Serveras onsdag till lördag 17/11 till 16/12 samt 26/11, 5/12, 10/12 och 12/12 från kl. 18.00.
695 kr per person exkl. dryck

Jullunch
Serveras lördag och söndag 11/11 till 23/12 kl. 12.00-15.00.
295 kr per person exkl. dryck

Frukost

Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och nybakat på hotellet.

Vi dukar upp ett stort urval av pålägg: salami, skinka, leverpastej, olika typer av ostar, grönsaker och frukt. Hotellets egna sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon med äggomelett dukas fram. Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkade frukter och flingor mm. Nypressad juice och självklart nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar.

Varför inte avrunda frukosten med en nygräddad våffla som du enkelt gräddar och avnjuter med goda tillbehör.

Låt dagen börja!

135 kr/person (ingår för boende gäster)

Frukosttider
Måndag – fredag 06.30-09.30.
Lördag – söndag 07.30-10.00.

Lunch

Lunchbuffé – en lunch i hälsans tecken.
Serveras måndag till fredag kl. 11.45-14.00.
Vi serverar olika hälsosamma sallader med blanda annat baljväxter, linser, couscous och bulgur – med smaker från världens alla hörn. Vi serverar en variation av kallskuren lax, rostbiff, rökta korvar samt vår populära sillbuffé.

Dagens varmrätt är fräsch och modern och där vi i största möjliga mån använder oss av svenska råvaror. Buffén avslutas med hembakade desserter.

Lunchmeny  20 – 24 november
Måndag: Fetaostfyllda biffar serveras med tomat, basilika och potatisgratäng.
Tisdag: Örtmarinerad lammrostbiff serveras med honungs- och rosmarinrostade rotfrukter samt rödvinssås.
Onsdag: Pestobakad laxfilé serveras med säsongens grönsaker och hollandaisesås.
Torsdag: Örtbakad kycklingfilé serveras med vildris, avokado samt mangosalsa.
Fredag: Klassiska wallenbergare serveras med potatispuré, rårörda lingon och gräddsås.

Veckans gröna: Svamprisotto.

Lunchbuffé 165 kr per person inkl mineralvatten, lättöl eller läsk.


HELGLUNCHBUFFÉ
Serveras lördag till söndag kl. 12.00-15.00.
Där utökar vi buffén med fler varmrätter och med ett större utbud på den kalla sidan med bland annat fler varianter på lax, sill och kallskuret.

Avslutas med många olika hembakade desserter.

245 kr per person exkl dryck.

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.
Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

À la carte

À la carte menyn är inspirerad av omgivningarna – de småländska skogarna, sjöarna och ängarna.
Vi arbetar med vad säsongen erbjuder och under tex höstarna är det vilt och småländska kräftor som är i fokus.

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
E-post: hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Serveras Måndag – lördag kl 18.00-22.00, söndag kl 18.00-21.00


Supé

Förrätt
Bakad Torskrygg
Serveras med kantareller, löjrom och en emulsion på dill.

Varmrätt
Mousseline på lamm
Serveras med ölpicklad lök, kräm på betor, rosmarinsky samt potatispuré med tryffel och brynt smör.

Dessert
Choklad- och hallonbavaroise
525 kr


A la carté

FÖRRÄTTER

Bakad Torskrygg
Serveras med kantareller, löjrom och en emulsion på dill.
195 kr

Svampsoppa
Serveras med hembakt knäckebröd, picklad shiitakesvamp, svampkräm samt örtolja.
179 kr

Halstrad pilgrimsmussla
Serveras med syrat äpple, hasselnötter samt sabayonne på brynt smör och timjan.
205 kr

Tartar på oxfilé (60 gr)
Serveras med pepparrotskräm samt krispig potatis.
189 kr

50 gram Kalix löjrom
Serveras på smörstekt bröd med créme fraiche samt rödlök.
230 kr


VARMRÄTTER

Mousseline på lamm
Serveras med ölpicklad lök, kräm på betor, rosmarinsky samt potatispuré med tryffel och brynt smör.
325 kr

Halstrad Uer
Serveras med betor, emulsion på ostron, sotad schalottenlök, syrad gurka och äpple samt potatispuré med brynt smör.
295 kr

Variation på jordärtskocka
249 kr


DESSERTER

Choklad- och hallonbavaroise
Serveras med blodapelsinsorbet.
135 kr

Cremé Brulée
125 kr

Chokladfondant
Serveras med hallonsorbet samt rostad vit choklad.
129 kr

Osttallrik
125 kr

mé Brulée

Fest och högtid

Vi tycker att ingen händelse är för liten för att fira.

Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?

Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.

Kontakta vår bokning 0478-348 35 så hjälper de mer än gärna till, att skapa er upplevelse till  the experience.

Boka bord online

ÅRETS KONDITOR 2017
Vi är glada och stolta över att några av våra desserter är i samarbete med Anders Oskarsson som har blivit utsedd till ”Årets konditor i världen 2017”! Så är ni och äter middag hos oss antingen på Linnéa Art Restaurant eller i Glasbaren så kan ni välja någon av dessa fantastiska desserter.