LINNÉA ART RESTAURANT

Designad av Ulrica Hydman-Vallien är restaurangen en plats som bjuder på upplevelser för både öga och gom.

Köket tillagar måltider på lokala råvaror med mycket kärlek. Här serveras en generös frukostbuffé samt lunch och på kvällen en a la carte meny där inspirationen är hämtad från omgivningarna, skogen, sjöarna och ängarna. Vi arbetar med vad säsongen erbjuder och under till exempel höstarna är det vilt och småländska kräftor som är i fokus.

Välkommen att boka bord online. Det går även bra att mejla din bokning till hovmastaren@kostabodaarthotel.se måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa 0478-348 40 för att boka bord.

Frukost

Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och nybakat på hotellet.

Vi dukar upp ett stort urval av pålägg: salami, skinka, leverpastej, olika typer av ostar, grönsaker och frukt. Hotellets egna sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon med äggomelett dukas fram. Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkade frukter och flingor mm. Nypressad juice och självklart nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar.

Varför inte avrunda frukosten med en nygräddad våffla som du enkelt gräddar och avnjuter med goda tillbehör.

Låt dagen börja!

135 kr/person (ingår för boende gäster)

Frukosttider
Under sommarperioden 23/6-13/8 serveras frukost 07.30-10.00.

Lunch – sommarbuffé

En somrig buffé där flera sorters sillar samsas med lax, kallskuret och hembakt bröd.
Stor variation av sallader tillsammans med flera varma alternativ, exempelvis bakad lax och grillad hel kyckling.
Buffén avrundas med kaffe, lite sött och gott, bland annat hembakad tårta och kaka från vårt eget bageri.
Serveras kl. 12-15 t.o.m 13 augusti

275 kr per person exklusive dryck

À la carte

À la carte menyn är inspirerad av omgivningarna – de småländska skogarna, sjöarna och ängarna.
Vi arbetar med vad säsongen erbjuder och under tex höstarna är det vilt och småländska kräftor som är i fokus.

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
E-post: hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Serveras Måndag – lördag kl 18.00-22.00, söndag kl 18.00-21.00


Supé

Rökt rödingfilé
Serveras med syrad gurka, dill samt emulsion på kallpressad rapsolja.

Grillad ryggbiff
Serveras med confiterad potatis, minimorötter, bakad tomat och rödvinssås.

Bavaroise med smak av vanilj och jordbubbar
Serveras med italiensk maräng.
525 kr


À la carte

FÖRRÄTTER

Rökt rödingfilé
Serveras med syrad gurka, dill samt emulsion på kallpressad rapsolja.
189 kr

Tartar på oxfilé (100gr)
Serveras med pepparrotskräm och krispig potatis.
195 kr

60 gram Kalix löjrom
Serveras på smörstekt bröd med créme fraiche och rödlök.
189 kr

Terrinne på betor
Serveras med brynt smör, getost, rostade hasselnötter samt ruccola.
179 kr


VARMRÄTTER

Halstrad Öret
Serveras med sommarprimörer, citronsmörsås och pepparrotspuré.
289 kr

Risotto med sommarkantareller
Serveras med ruccola, pinjenötter och ostronskivling.
249 kr

Grillad ryggbiff
Serveras med confiterad potatis, minimorötter, bakad tomat och rödvinssås.
335 kr


DESSERTER

Bavaroise med smak av vanilj och jordbubbar
Serveras med italiensk maräng.
125 kr

Cremé Brulée
Serveras med körsbär.
125 kr

Osttallrik
125 kr

Fest och högtid

Vi tycker att ingen händelse är för liten för att fira.

Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?

Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.

Kontakta vår bokning 0478-348 35 så hjälper de mer än gärna till, att skapa er upplevelse till  the experience.

Boka bord online

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. För mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng