LINNÉA ART RESTAURANT

Designad av Ulrica Hydman-Vallien är restaurangen en plats som bjuder på upplevelser för alla sinnen.

Här serveras en generös frukost- samt lunchbuffé och på kvällen från en à la cartemeny där inspirationen är hämtad från skogen, sjöarna och ängarna.

Välkommen att boka bord online.
Det går även bra att mejla din bokning till hovmastaren@kostabodaarthotel.se måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa 0478-348 40 för att boka bord.

Frukost

Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och nybakat på hotellet.

Vi dukar upp ett stort urval av pålägg: salami, skinka, leverpastej, olika typer av ostar, grönsaker och frukt. Hotellets egna sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon med äggomelett dukas fram. Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkade frukter och flingor mm. Nypressad juice och självklart nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar.

Varför inte avrunda frukosten med en nygräddad våffla som du enkelt gräddar och avnjuter med goda tillbehör.

Låt dagen börja!

135 kr/person (ingår för boende gäster)

Frukosttider

Sommartider från 22/6-19/8
Frukost 07.30-10.00

Ordinarie öppettider
Måndag – fredag 06.30-09.30.
Lördag – söndag 07.30-10.00.

Röda dagar såsom juldagen, annandagen, nyårsdagen, långfredag serveras frukost 07.30-10.00.

Lunch

LUNCHBUFFÉ

Lunchbuffé 225 kr per person inkl kaffe , exkl dryck.


Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.
Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

À la carte

SUPÈ

Lättrökt gös
Serveras med potatiskaka, emulsion på scharlottenlök– och krasse, torkad rödlök samt krispig nori
Light smoked zander served with potato cake, emulsion of charlotte onion, red onion and crispy nori

Kalvtournedos
Serveras med rostad majrova, sticklök, puré på rostad butternutpumpa samt sky på eldat enris
Veal served with roasted turnip, spring onion, puré on roasted butternut pumpkin and jus flavored with fired juniper tree

Karamelliserad mjölkchokladbavaroise
Serveras med svartvinbär, salt smörkola samt chokladkrisp
Carmalized milk chocolate bavaroise served with black current, salted caramel and chocolate crisp

FÖRRÄTTER/STARTERS

Lättrökt gös
Serveras med potatiskaka, emulsion på scharlottenlök– och krasse, torkad rödlök samt krispig nori
Light smoked zander served with potato cake, emulsion of charlotte onion, red onion and crispy nori

195 kr

• • •
Sparris
Serveras med nobisdressing, pepparrot, sjökorall, körvel, rökt stenbitsrom samt vitlök
White asparagus served with nobis dressing, horseradish, sea coral, smoked roe and garlic

185 kr

• • •
Tartar på oxfilé 100g
Serveras med rostad vitlöksmajonnäs, hyvlad selleri, picklade tomater, manchego samt friterad potatis
Tartar of beef (100gr) served with mayonnaise flavored with roasted garlic, pickled tomatoes, machego and fried potato

189 kr

• • •
Broccoli
Serveras med getost, syrad rotselleri, tomatsalsa samt torkad grön tomat
Broccoli served with goat cheese, pickled celeriac, tomato salsa and dried green tomato

179 kr

VARMRÄTTER/MAIN COURSES

Kalvtournedos
Serveras med rostad majrova, sticklök, puré på rostad butternutpumpa samt sky på eldat enris
Veal served with roasted turnip, spring onion, puré on roasted butternut pumpkin and jus flavored with fired juniper tree

345 kr

• • •
Uer
Serveras med majonnäs på sotad sparris, smör smaksatt med kål, färskpotatis samt crudité på sommarns primörer
Uer served with blackned asparagus mayonnaise, butter flavored with cabbage, summer potato and acrudité on vegetables of the season

295kr

• • •
Pak choi
Serveras med torkar kantreller, sommar tryffel, sötpotatispuré, syrad smålök samt chili– och honungsrostade macadamianötter
Pak choi served with dried chantarells, truffle, sweet potato puré, pickled onion and chili– and honey roasted macadamia nuts

225 kr

• • •
Vildsvin
Serveras med hjorton picklad svamp, gulbeta, friterad kål, västerbottenkrokett samt en smörad viltsky
Wild boar served with cloudberry pickled mushroom, yellow beetroot, fried cabbage, västerbotten cheese croquette and a gravy of game

325 kr

DESSERT/DESSERTS

Kvällens ostar
Serveras med kvittenmarmelad samt fröknäcke
Our selection of cheese served with marmelade flavored with quince and a crispbread

125 kr

• • •
Brynt gräddglass
Serveras med saltbakad bovete, jordgubbar på två vis samt kaksmulor

135 kr

• • •
Salt Dulcekola med brownie
Serveras med passionsfruktksräm, yoghurtmaräng samt hallonsorbet
Brownie with salty Dulce served with passionsfruit, yohgurt meringue and sorbet of raspeberry

135 kr

• • •
Chokladtryffel från Kosta bageri
Chocolate truffle from Kosta pastary

30 kr

• • •
Karamelliserad mjölkchokladbavaroise
Serveras med svartvinbär, salt smörkola samt chokladkrisp
Carmalized milk chocolate bavaroise served with black current, salted caramel and chocolate crisp

145 kr

Fest och högtid

Vi tycker att ingen händelse är för liten för att fira.

Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?

Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.

Kontakta vår bokning 0478-348 35 så hjälper de mer än gärna till, att skapa er upplevelse till  the experience.

linneaartrestaurang

Boka bord online

ÅRETS KONDITOR 2017
Vi är glada och stolta över att några av våra desserter är i samarbete med Anders Oskarsson som har blivit utsedd till ”Årets konditor i världen 2017”! Så är ni och äter middag hos oss antingen på Linnéa Art Restaurant eller i Glasbaren så kan ni välja någon av dessa fantastiska desserter.