LINNÉA ART RESTAURANT

Designad av Ulrica Hydman-Vallien är restaurangen en plats som bjuder på upplevelser för både öga och gom.

Köket tillagar måltider på lokala råvaror med mycket kärlek. Här serveras en generös frukostbuffé samt lunch och på kvällen en a la carte meny där inspirationen är hämtad från omgivningarna, skogen, sjöarna och ängarna. Vi arbetar med vad säsongen erbjuder och under till exempel höstarna är det vilt och småländska kräftor som är i fokus.

Välkommen att boka bord online. Det går även bra att mejla din bokning till hovmastaren@kostabodaarthotel.se måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa 0478-348 40 för att boka bord.

Frukost

Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och nybakat på hotellet.

Vi dukar upp ett stort urval av pålägg: salami, skinka, leverpastej, olika typer av ostar, grönsaker och frukt. Hotellets egna sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon med äggomelett dukas fram. Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkade frukter och flingor mm. Nypressad juice och självklart nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar.

Varför inte avrunda frukosten med en nygräddad våffla som du enkelt gräddar och avnjuter med goda tillbehör.

Låt dagen börja!

135 kr/person (ingår för boende gäster)

Frukosttider
Måndag – fredag kl 06.30-09.30
Lördag – söndag kl 07.30-10.00

Lunch

Lunchbuffé – en lunch i hälsans tecken
Serveras måndag till fredag kl. 11.45-14.00.
Vi serverar olika hälsosamma sallader med blanda annat baljväxter, linser, couscous och bulgur – med smaker från världens alla hörn. Vi serverar en variation av kallskuren lax, rostbiff, rökta korvar samt vår populära sillbuffé.
Dagens varmrätt är fräsch och modern och där vi i största möjliga mån använder oss av svenska råvaror. Buffén avslutas med hembakade desserter.

LUNCHMENY  24–28 april

Måndag: Parmesanbakad kycklingfilé serveras med avokado- och mangosalsa samt vildris.
Tisdag: Grillad örtmarinerad fläskfilé serveras med bakad potatis och rosépepparsås samt grönsaker.
Onsdag: Fisk- och skaldjursgryta serveras med saffransmajonäs.
Torsdag: Lammrostbiff med rosmarinsky, ugnsrostad klyftpotatis samt grönsaker.
Fredag: Wallenbergare serveras med potatispuré, gräddsås samt gröna ärtor.

Veckans gröna: Risotto med säsongens grönsaker.

Lunchbuffé 165 kr per person inkl mineralvatten, lättöl eller läsk.


Helglunchbuffé
Serveras lördag till söndag kl. 12.00-15.00.
Där utökar vi buffén med fler varmrätter och med ett större utbud på den kalla sidan med bland annat fler varianter på lax, sill och kallskuret.
Avslutas med många olika hembakade desserter.
245 kr per person exkl dryck.


Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.
Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

À la carte

À la carte menyn är inspirerad av omgivningarna – de småländska skogarna, sjöarna och ängarna.
Vi arbetar med vad säsongen erbjuder och under tex höstarna är det vilt och småländska kräftor som är i fokus.

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
E-post: hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Serveras Måndag – lördag kl 18.00-22.00, söndag kl 18.00-21.00


Supé

Sotad laxfilé serveras med grön sparris, ramslök- och pepparrots emulsion, krispigt rågbröd samt laxrom.
Blackened salmon served with green asparagus and a horseradish emulsion and rye bread.

Lammfilé serveras med kräm på rotselleri, syrad lök, potatis- och jordärtkockspuré samt lammsky.
Lamb fillet served with cream of celeriac, onion, potato and Jerusalem artichoke puré and lamb jus.

Chokladbavaroise serveras på en mandelbotten samt hallonkräm.
Chocolate Bavaroise served with almond and raspberry cream.

525 kr


 À la carte

FÖRRÄTTER

Hummersoppa serveras med en hummermousseline.
Lobster soup served with a lobster mousseline.
179 kr

Sotad laxfilé serveras med grön sparris, ramslök- och pepparrotsemulsion, krispigt rågbröd samt laxrom.
Blackened salmon served with green asparagus and a horseradish emulsion and rye bread.
185 kr

Terrine på betor serveras med brynt smör, getost, rostade hasselnötter samt ruccola.
Terrine of beet served with brown butter, goat cheese, rosted hazelnuts and rockets.
179 kr

50 gram Kalix löjrom serveras på smörstekt bröd med créme fraiche och rödlök.
50 gram Kalix whitefish roe served on toasted bread with sour cream and red onion.
195 kr


VARMRÄTTER

Lammfilé serveras med kräm på rotselleri, syrad lök, potatis- och jordärtkockspuré samt lammsky.
Lamb fillet served with cream of celeriac, onion, potato and Jerusalem artichoke puré and lamb jus.
325 kr

Svensk rödingfilé serveras med vitsparris, ostronskivling samt en smörsås med variation på rom.
Swedish char served with white asparagus, oyster mushroom and a butter sauce with a variety of roe.
289 kr

Bakad jordärtkocka serveras med mandel, äpple samt brynt smörhollandaise och gotländsk tryffel.
Baked artichoke served with almond, apple and brown butter hollandaise and Gotland truffle.
229 kr


DESSERTER

Svenska ostar serveras med hjortronkompott samt knäckebröd.
Our selection of Swedish cheese served with cloudberry compote and crisp bread. 
119 kr

Chokladbavaroise serveras på en mandelbotten samt hallonkräm.
Chocolate Bavaroise served with almond and raspberry cream.
119 kr

Crème brûlée serveras med rabarber.
Crème brûlée with rhubarb.
119 kr

Fest och högtid

Vi tycker att ingen händelse är för liten för att fira.

Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?

Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.

Kontakta vår bokning 0478-348 35 så hjälper de mer än gärna till, att skapa er upplevelse till  the experience.

Signerad Andrew Lemon

Köksmästare på Kosta Boda Art Hotel

Boka bord online

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. För mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng