LINNÉA ART RESTAURANT

Designad av Ulrica Hydman-Vallien är restaurangen en plats som bjuder på upplevelser för både öga och gom.

Köket tillagar måltider på lokala råvaror med mycket kärlek. Här serveras en generös frukostbuffé samt lunch och på kvällen en a la carte meny där inspirationen är hämtad från omgivningarna, skogen, sjöarna och ängarna. Vi arbetar med vad säsongen erbjuder och under till exempel höstarna är det vilt och småländska kräftor som är i fokus.

Välkommen att boka bord online. Det går även bra att mejla din bokning till hovmastaren@kostabodaarthotel.se måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa 0478-348 40 för att boka bord.

Frukost

Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och nybakat på hotellet.

Vi dukar upp ett stort urval av pålägg: salami, skinka, leverpastej, olika typer av ostar, grönsaker och frukt. Hotellets egna sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon med äggomelett dukas fram. Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkade frukter och flingor mm. Nypressad juice och självklart nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar.

Varför inte avrunda frukosten med en nygräddad våffla som du enkelt gräddar och avnjuter med goda tillbehör.

Låt dagen börja!

135 kr/person (ingår för boende gäster)

Frukosttider
Måndag – fredag 06.30-09.30.
Lördag – söndag 07.30-10.00.

Lunch

Lunchbuffé – en lunch i hälsans tecken
Serveras måndag till fredag kl. 11.45-14.00.
Vi serverar olika hälsosamma sallader med blanda annat baljväxter, linser, couscous och bulgur – med smaker från världens alla hörn. Vi serverar en variation av kallskuren lax, rostbiff, rökta korvar samt vår populära sillbuffé.

Dagens varmrätt är fräsch och modern och där vi i största möjliga mån använder oss av svenska råvaror. Buffén avslutas med hembakade desserter.

LUNCHMENY  18–22 september
Måndag: Kycklingfilé serveras med örtdoftande matvete samt pestosås.
Tisdag: Kalvrostbiff serveras med rotfruktsgratäng och calvadossås.
Onsdag: Fisk- och skaldjursgryta serveras med saffransaioli.
Torsdag: Oxbringa serveras rotfruktspuré samt pepparrotssås.
Fredag: Lammfärsbiffar serveras med potatis- och grönsakswok samt tzatziki och hummus.

Veckans gröna: Stekt halloumi med grönsaker.

Lunchbuffé 165 kr per person inkl mineralvatten, lättöl eller läsk.

HELGLUNCHBUFFÉ
Serveras lördag till söndag kl. 12.00-15.00.
Där utökar vi buffén med fler varmrätter och med ett större utbud på den kalla sidan med bland annat fler varianter på lax, sill och kallskuret.

Avslutas med många olika hembakade desserter.

245 kr per person exkl dryck.

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.
Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

À la carte

À la carte menyn är inspirerad av omgivningarna – de småländska skogarna, sjöarna och ängarna.
Vi arbetar med vad säsongen erbjuder och under tex höstarna är det vilt och småländska kräftor som är i fokus.

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
E-post: hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Serveras Måndag – lördag kl 18.00-22.00, söndag kl 18.00-21.00


Supé

Förrätt
Bräserat högrev med kanel och kardemumma
Serveras med potatiskräm, granatäpple, torkat tranbär, friterad kål och skysås

Varmrätt
Stekt ankbröst
Serveras med spetskål, variation på jordärtskocka samt en äpple- och cidersås

Dessert
Blåbärsbavaroise
Serveras med kolaglass, hasselnötter och lingonkräm
525 kr


À la carte

FÖRRÄTTER

Bräserat högrev med kanel och kardemumma
Serveras med potatiskräm, granatäpple, torkat tranbär, friterad kål och skysås
195 kr

Västerbottenostsoppa            
Serveras med kräftor, hemmagjort knäckebröd, syrad grädde samt kantareller
179 kr

Halstrad pilgrimsmussla
Serveras med syrat äpple, hasselnötter samt sabayonne på brynt smör och timjan
205 kr

Tartar på oxfilé (60 gr)             
Serveras med pepparrotskräm samt krispig potatis
189 kr

50 gram Kalix löjrom                
Serveras på smörstekt bröd med créme fraiche samt rödlök
230 kr


VARMRÄTTER

Stekt ankbröst
Serveras med spetskål, variation på jordärtskocka samt en äpple- och cidersås
325 kr

Halstrad kungsflundra
Serveras med syrad gurka, potatispuré samt sandefjordsås
295 kr

Variation på jordärtskocka
Serveras som bakad, kräm och chips
249 kr


DESSERTER

Blåbärsbavaroise                       
Serveras med kolaglass, hasselnötter och lingonkräm
135 kr

Cremé Brulée                              
125 kr

Chokladfondant                         
Serveras med päronsorbet, hallon samt rostad vit choklad
129 kr

Osttallrik
125 kr

Fest och högtid

Vi tycker att ingen händelse är för liten för att fira.

Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?

Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.

Kontakta vår bokning 0478-348 35 så hjälper de mer än gärna till, att skapa er upplevelse till  the experience.

Boka bord online

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. För mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng