LINNÉA ART RESTAURANT

Designad av Ulrica Hydman-Vallien är restaurangen en plats som bjuder på upplevelser för både öga och gom.

Köket tillagar måltider på lokala råvaror med mycket kärlek. Här serveras en generös frukostbuffé samt lunch och på kvällen en à la cartemeny där inspirationen är hämtad från omgivningarna, skogen, sjöarna och ängarna. Vi arbetar med vad säsongen erbjuder och under till exempel höstarna är det vilt och småländska kräftor som är i fokus.

Välkommen att boka bord online. Det går även bra att mejla din bokning till hovmastaren@kostabodaarthotel.se måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa 0478-348 40 för att boka bord.

Frukost

Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och nybakat på hotellet.

Vi dukar upp ett stort urval av pålägg: salami, skinka, leverpastej, olika typer av ostar, grönsaker och frukt. Hotellets egna sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon med äggomelett dukas fram. Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkade frukter och flingor mm. Nypressad juice och självklart nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar.

Varför inte avrunda frukosten med en nygräddad våffla som du enkelt gräddar och avnjuter med goda tillbehör.

Låt dagen börja!

135 kr/person (ingår för boende gäster)

Frukosttider
Måndag – fredag 06.30-09.30.
Lördag – söndag 07.30-10.00.

Röda dagar såsom juldagen, annandagen, nyårsdagen serveras frukost 07.30-10.00.

Lunch

Lunchbuffé – en lunch i hälsans tecken.
Serveras måndag till fredag kl. 11.45-14.00, dock ej röda dagar då helglunchbuffé serveras.
Vi serverar olika hälsosamma sallader med blanda annat baljväxter, linser, couscous och bulgur – med smaker från världens alla hörn. Vi serverar en variation av kallskuren lax, rostbiff, rökta korvar samt vår populära sillbuffé.

Dagens varmrätt är fräsch och modern och där vi i största möjliga mån använder oss av svenska råvaror. Buffén avslutas med hembakade desserter.

Lunchmeny  22 – 26 januari
Måndag: Kycklingfilé serveras med örtdoftande matvete samt pestosås.
Tisdag: Kalvrostbiff serveras med rotfruktsgratäng och calvadossås.
Onsdag: Fisk- och skaldjursgryta serveras med saffransaioli.
Torsdag: Oxbringa serveras rotfruktspuré samt pepparrotssås.
Fredag: Lammfärsbiffar serveras med potatis- och grönsakswok samt tzatziki och hummus.

Veckans gröna: Stekt halloumi med grönsaker.

Lunchbuffé 165 kr per person inkl mineralvatten, lättöl eller läsk.


HELGLUNCHBUFFÉ
Serveras lördag till söndag samt röda dagar kl. 12.00-15.00.
Där utökar vi buffén med fler varmrätter och med ett större utbud på den kalla sidan med bland annat fler varianter på lax, sill och kallskuret.

Avslutas med många olika hembakade desserter.

245 kr per person exkl dryck.

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.
Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

À la carte

À la carte menyn är inspirerad av omgivningarna – de småländska skogarna, sjöarna och ängarna.
Vi arbetar med vad säsongen erbjuder och under till exempel höstarna är det vilt och småländska kräftor som är i fokus.

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
E-post: hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Serveras måndag – lördag kl 18.00-22.00, söndag kl 18.00-21.00


Supé

Förrätt

Sotad tonfisk
Serveras med kålrabbi, emulstion på havskorall, soyatapioka samt frasigt rispapper.
Blackned tuna served with kohlrabi, coral emulsion, soya tapioka and crispy rice paper.

Varmrätt
Rödvinsbrässerad kalvkind
Serveras med kräm på morot, variation på jordärtskocka samt krispigt svartkål.
Veal cheek served with carrot cream, variation of jerusalem artichoke and crispy cabbage.

Choklad bavaroise
Serveras med passionsfruktsorbet, torkad chili samt macadamiannötter.
Chocolate Bavaroise served with passionfruit sorbet, dried chilli and macadamianuts.

525 kr
Vinpaket: tre glas 345 kr, två glas 245 kr


À la carte

FÖRRÄTTER

Sotad tonfisk
Serveras med kålrabbi, emulstion på havskorall, soyatapioka samt frasigt rispapper.
Blackned tuna served with kohlrabi, coral emulsion, soya tapioka and crispy rice paper.
195 kr

Tartar på oxfile 60g
Serveras med pepparrotskräm och krispig potatis.
Tartar of beef tenderloin, served with a horse radish cream and crispy potatoes.
189 kr

50 gram Kalix-löjrom
Serveras på smörstekt bröd med crème fraiche samt rödlök.
50 gram Kalix whitefish roe served on toasted bread  with sour cream and red onion.
230 kr

Gravad Oxfilé
Serveras krämig  äggula, forellrom, emulsion på persilja, syrad silverlök samt krispig potatis.
Seard beed served with egg yolk, trout roe, emulsion of parsley and crispy potatoes.
189 kr

Halstrad pilgrimsmussla
Serveras med syrat äpple, hasselnötter samt en sabayonne på brynt smör och timjan.
Broild scallops served with apple, hazelnuts and a brown butter and thyme sabayonne.
205 kr


VARMRÄTTER

Halstrad Skrei
Serveras med torkad purjolök, sallad på kapris, citron, lardo och rostade hasselnötter samt karamelliserad potatis.
Broiled cod served with dried leek, salad of caper, lemon, lardo, and rosted hazelnuts and caramelized potatoes.
295 kr

Variation på jordärtskocka
Serveras med jordärtskockskräm, chips på jordärtskocka samt bakad jordärtskocka.
Variation of Jerusalem artichoke served with cream, chips and baked Jerusalem artichoke.
249 kr

Rödvinsbrässerad kalvkind
Serveras med kräm på morot, variation på jordärtskocka samt krispigt svartkål.
Veal cheek served with carrot cream, variation of jerusalem artichoke and crispy cabbage.
325 kr


DESSERTER

Kvällens ostar
Serveras med hjortronkompott samt knäckebröd.
Our selection of cheese with cloudberry compote and crispbread.
125 kr

Crème brûlée med brynt smör
Serveras med yoghurtsorbet.
Crème brulee with brown butter served with a yoghurt sorbet.
125 kr

Choklad bavaroise
Serveras med passionsfruktsorbet, torkad chili samt macadamiannötter.
Chocolate Bavaroise served with passionfruit sorbet, dried chilli and macadamianuts.
135 kr

Chokladfondant
Serveras med hallonsorbet samt rostad vitchoklad.
Chocolate fondant served with raspberry sorbet and roasted white chocolate.
129 kr


BARNMENY

Köttbullar med gräddsås och lingon.
Swedish meatballs with cream sauce and lingonberries.
95 kr

Pannkakor med sylt och grädde.
Pancakes with jam and whipped cream.
85 kr

Fest och högtid

Vi tycker att ingen händelse är för liten för att fira.

Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?

Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.

Kontakta vår bokning 0478-348 35 så hjälper de mer än gärna till, att skapa er upplevelse till  the experience.

Boka bord online

ÅRETS KONDITOR 2017
Vi är glada och stolta över att några av våra desserter är i samarbete med Anders Oskarsson som har blivit utsedd till ”Årets konditor i världen 2017”! Så är ni och äter middag hos oss antingen på Linnéa Art Restaurant eller i Glasbaren så kan ni välja någon av dessa fantastiska desserter.