LINNÉA ART RESTAURANT

Designad av Ulrica Hydman-Vallien är restaurangen en plats som bjuder på upplevelser för både öga och gom.

Köket tillagar måltider på lokala råvaror med mycket kärlek. Här serveras en generös frukostbuffé samt lunch och på kvällen en à la cartemeny där inspirationen är hämtad från omgivningarna, skogen, sjöarna och ängarna. Vi arbetar med vad säsongen erbjuder och under till exempel höstarna är det vilt och småländska kräftor som är i fokus.

Välkommen att boka bord online.
Det går även bra att mejla din bokning till hovmastaren@kostabodaarthotel.se måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa 0478-348 40 för att boka bord.

Frukost

Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och nybakat på hotellet.

Vi dukar upp ett stort urval av pålägg: salami, skinka, leverpastej, olika typer av ostar, grönsaker och frukt. Hotellets egna sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon med äggomelett dukas fram. Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkade frukter och flingor mm. Nypressad juice och självklart nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar.

Varför inte avrunda frukosten med en nygräddad våffla som du enkelt gräddar och avnjuter med goda tillbehör.

Låt dagen börja!

135 kr/person (ingår för boende gäster)

Frukosttider
Måndag – fredag 06.30-09.30.
Lördag – söndag 07.30-10.00.

Röda dagar såsom juldagen, annandagen, nyårsdagen, långfredag serveras frukost 07.30-10.00.

Lunch

LUNCHBUFFÉ – EN LUNCH I HÄLSANS TECKEN.
Serveras måndag till fredag kl. 11.45-14.00, dock ej röda dagar då helglunchbuffé serveras.
Vi serverar olika hälsosamma sallader med blanda annat baljväxter, linser, couscous och bulgur – med smaker från världens alla hörn. Vi serverar en variation av kallskuren lax, rostbiff, rökta korvar samt vår populära sillbuffé.

Dagens varmrätt är fräsch och modern och där vi i största möjliga mån använder oss av svenska råvaror. Buffén avslutas med hembakade desserter.


Lunchmeny 16 april – 20 april
Måndag:
Fetaostfyllda viltfärsbiffar serveras med rostad potatis, örtsky samt tzatziki
Tisdag:
Coq au vin på kyckling serveras med potatispuré
Onsdag:
Oxbringa serveras med rotmos och senapssås
Torsdag:
Fiskgryta serveras med saffransaioli
Fredag:
Oxrullader serveras med saltgurka, kokt potatis och rödvinssås

Veckans gröna: Stekt spetskål serveras med rödbetscreme, rostade hasselnötter samt bryntsmör

Lunchbuffé 165 kr per person inkl mineralvatten, lättöl eller läsk.


HELGLUNCHBUFFÉ
Serveras lördag till söndag samt röda dagar kl. 12.00-15.00.
Där utökar vi buffén med fler varmrätter och med ett större utbud på den kalla sidan med bland annat fler varianter på lax, sill och kallskuret.
Avslutas med många olika hembakade desserter.

245 kr per person exkl dryck.


Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.
Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

À la carte

À la carte menyn är inspirerad av omgivningarna – de småländska skogarna, sjöarna och ängarna.
Vi arbetar med vad säsongen erbjuder och under till exempel höstarna är det vilt och småländska kräftor som är i fokus.

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
E-post: hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Serveras måndag – lördag kl 18.00-22.00, söndag kl 18.00-21.00


Supé

Gravad och eldad kammussla
Serveras med picklad smålök, löjrom, gräddfil samt dillchips
Blackned scallops served with pickled onion, bleak roe, sour creme and dill flavored potatoe chips

Flankstek
Serveras med torkad chorizo, palsternackspuré, vårprimörer samt gransky
Flank steak served with dry chorizo, parsnip puree, spring vegetables and a fir gravy

Karamelliserad mjölkchokladmousse med björnbär
Serveras med björnbärskräm, lemoncurd samt björnbärssorbet
Milk chocolate bavaroise served with a variation of blackberry

3 rätters 525 kr
3 Course 525 kr

Vinpaket 3 glas 345 kr
Wine package 3 glasses 345 kr

Vinpaket 2 glas 245 kr
Wine package 2 glasses 245 kr


À la carte

FÖRRÄTTER
Starters

Gravad och eldad kammussla
Serveras med picklad smålök, löjrom, gräddfil samt dillchips
Blackned scallops served with pickled onion, bleak roe, sour creme and dill flavored potatoe chips

195 kr

Bakad vit sparris
Serveras med rågbröd, ankterrin, syrlig chili samt citronette
Baked white asparagus served with rye bread, terrine of duck and sour chili

189 kr

50 gram Kalix-löjrom
Serveras på smörstekt bröd med crème fraiche samt rödlök
50 gram Kalix whitefish roe served on toasted bread with sour cream and red onion

230 kr

Bakad och friterad äggula
Serveras med sotad silverlök, hasselnötter samt blomkålspure
Baked and fried egg yolk served with blackened onion, hazelnuts and a cauliflower puree
179 kr

Kalvtartar
Serveras med silverlök, svartpeppar, persilja, bakad äggcreme och torkad surdeg
Tatrare of veal with silveronion, blackpepper, parley, baked egg yolk creme and dry souredough
189 kr

VARMRÄTTER
Main Course

Halstrad röding                            
Serveras med rökt forellromspulver, sotad svartrot, mangoldblad, emulsion på timjan och enbär, frasig mandelpotatis samt brynt smörskum

Baked char served with smoked trouth roe, salsify, emulsion of  thyme and juniper, crispy potatoe and brown butter foam

295 kr       

Rökt rotselleri
Serveras med fänkålscrudité rödbetscremé, shiitakesvamp, sojamajonnäs smaksatt med vinäger samt riven Manchego

Smoked celeriac served with fennel, red beetroot creme, shiitake mushroom, soya mayonnaise flavored with vinegar and grated Manchego

225 kr

Flankstek
Serveras med torkad chorizo, palsternackspuré, vårprimörer samt gransky

Flank steak served with dry chorizo, parsnip puree, spring vegetables and a fir gravy

345 kr

Ankbröst
Serveras med havtorn, kålrot på två vis, stjärnanissky,     romanesco samt rökt sidfläsk.

Duck breast served with seabuckthorn, variaton of cabbage root, romanesco, smoked pork and a star anise gravy

325 kr

DESSERTER
Desserts

Kvällens ostar
Serveras med hjortronkompott samt knäckebröd

Our selection of cheese with cloudberry compote  and crispbread

125 kr

Crème brûlée

125 kr

Tomatglass
Serveras med citronmaräng, rökta mandlar, tomat- och vaniljmarmelad samt lakritspulver

Tomato sorbet served with lemon meringue, smoked almond, marmalade flavored with tomato and vanilla, dry and mixed licorise

129 kr  

Chokladtryffel

Chocolate truffle

30 kr

Karamelliserad mjölkchokladmousse med björnbär
Serveras med björnbärskräm, lemoncurd samt björnbärssorbet

Milk chocolate bavaroise served with a variation of blackberry 

145 kr

Salt Dulcekola med brownie
Serveras med passionsfruktksräm, yoghurtmaräng samt hallonsorbet

Brownie with salty Dulce served with passionsfruit, yohgurt meringue and sorbet of raspeberry

135 kr          


BARNMENY
Childrens Menu

Köttbullar med gräddsås och lingon
Swedish meatballs with cream sauce and lingonberries
95 kr

Pannkakor med sylt och grädde
Pancakes with whipped cream and jam
85 kr

Fest och högtid

Vi tycker att ingen händelse är för liten för att fira.

Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?

Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.

Kontakta vår bokning 0478-348 35 så hjälper de mer än gärna till, att skapa er upplevelse till  the experience.

linneaartrestaurang

Boka bord online

ÅRETS KONDITOR 2017
Vi är glada och stolta över att några av våra desserter är i samarbete med Anders Oskarsson som har blivit utsedd till ”Årets konditor i världen 2017”! Så är ni och äter middag hos oss antingen på Linnéa Art Restaurant eller i Glasbaren så kan ni välja någon av dessa fantastiska desserter.