AKTIVITETER

Berika ert möte, ha kul och upplev saker tillsammans!

Vårt aktivitets utbud sträcker sig allt från det anrika hantverket i hyttan, dryckes- och glasprovningar och till det mer fartfyllda äventyret att susa fram bland trädtopparna i en fart av 70 km i timmen i norra Europas största zipline.

Vi är övertygade om att det är detaljerna som gör helheten.

Ring gärna konferensavdelningen så berättar vi mer! 0478-348 34

Vi har valt att dela in våra aktiviteter i fyra olika segment.

Konst och glas

Skapa ditt egna glas
Kosta Glasbruk invigdes 1742. Konsten att blåsa glas fortgår än i dag och nu har ni chansen att pröva på detta ädla hantverk. Ni formar den 1100 grader varma massan med skopa och tidningspapper, blåser med pipan och ”driver” ut det blivande mästerverket. Väl klart ställs glasen in i kylugnen för att svalna tills dagen efter då era alster levereras. Ni kan välja att blåsa en kula, ett glas, en skål, en karaff eller en vas.
Tid: Från tio minuter per deltagare.

Glasdemo
Besök hyttan för en demo till glasets fascinerande värld. Värmen i hyttan är påtaglig, glasmassan glöder från ugnen och glasblåsaren driver fram och skapar ett unikt konstverk. Ni får gärna komma med önskemål om utformning av konstverket.
Tid: 1 timma.

Formgivare för en dag
Bertil Vallien, Ulrica Hydman Vallien och Kjell Engman alla kända Kosta Boda formgivare. Nu har ni chansen att vara kreativa och designa ett glaskonstverk. I grupper om 5 personer arbetar ni fram förslag som sedan glasblåsarna utser en vinnare av. På plats i hyttan får ni sedan uppleva glasblåsarna skapa det vinnande bidraget.
Tid: 2 timmar

Guidad tur i hyttan
Vid ett besök i hyttan får ni uppleva ett genuint hantverk. Ta del av en helt unik upplevelse och se den glödheta glasmassan som förvandlas till spröd kristall eller en robust skål. Den guidade turen startar med en introduktion i utställningshallen där man även kan se några av de fantastiska pjäser som skapats i verkstäderna under åren.
Tid: 45 minuter

Guidning av Kosta Boda Art Hotel
Kosta Boda Art Hotel är ett prisbelönt designhotell och förmodligen världens största show-room för glas. Kosta Bodas formgivare har tillsammans med arkitekter och designers skapat hotellet och ni rör er i vitt skilda miljöer med en gemensam nämnare – det finns vacker konst bakom varje hörn. Vill du veta vad Glasbaren väger, hur många glasdroppar det finns i entré lampan eller varför det finns orangea fåtöljer i lobbyn? Efter en guidning av hotellet har du fått svar på dessa frågor och mycket mer.
Tid 45 minuter

The Glass Factory
Under 60- och 70-talen sjöd det av liv och kreativitet i Boda. Det var här man startade Boda Smide, Boda Trä och Boda Nova. Framför allt var legender såsom Erik Höglund, Signe Persson-Melin, Monica Backström , Rolf Sinnermark och Kjell Engman aktiva här. År 2009 köpte Emmaboda kommun de omfattande glassamlingarna från Boda, Kosta samt Åfors glasbruk och museet öppnade sina portar 2011.

Livets Goda

Vinprovning
Provning av vitt-, rött- eller rosévin med fokus på antingen länder eller druvor. Ni väljer själva om ni vill ha en sorts vin eller blandade viner. Detta är en grundläggande provning där vår sommelier går igenom fakta och kuriosa om de olika vinerna.
Tid: 1 timma

Champagneprovning
Ni får grundkunskaper om vad champagne är och ni lär er känna skillnad på olika champagner. Vår sommelier ger er en resa i detta vindistrikts sprudlande värld.
Tid: 1 timma

Glasprovning
Vår signumprovning är en exklusiv och unik provning med glaset i fokus. Servisglasserien Difference är framtagen för Orrefors av Erika Lagerbielke i tätt samarbete med Bengt-Göran Kronstam. Glasen är noggrant utformade för att på ett unikt sätt förstärka dryckens egenskaper. Under denna provning upplever du en ny dimension av fyra stycken exklusiva viner, två vita och två röda, och hur dess egenskaper påverkas av glasets utformning. Efter genomgången provning får du ett av glasen, Mature-glaset, med dig hem. Du får även ett presentkort som berättigar till 10 % i rabatt på Difference-serien (gäller endast förstasortering)
Tid: 1 timma

Vip-spa
Ta en paus i konfererandet eller avsluta dagen med ett besök i vår VIP spa med egen relaxpool. Självklart har ni tillgång till det övriga poolområdet under tiden. I priset ingår fruktfat, snacks och ett glas öl/vin/mousserande.

Spabehandling
Unna er en avslappnande och energigivande spa behandling efter en dags möten. Vi erbjuder bland annat olika kroppsinpackningar, ansiktsbehandlingar, massager, behandlingar med varm glaskonst samt vård av fötter och händer. Låt våra terapeuter skämma bort er!

Event

Underhållning
DJ, trubadur, dansband, showartister eller stand-up? Covers, jazz eller rock?
Lämna dina önskemål utifrån gruppens sammansättning och hur ni vill att stämningen under kvällen ska vara. Luta er tillbaka och låt oss sköta resten!

Need4Speed – The Ultimate Race
Aktiviteten som stärker relationer mellan människor, människor som betyder mycket för ditt företags varumärke. Need4Speed är en dramatisk poängjakt i området runt omkring Kosta Boda Art Hotel. Team utrustande med en iPad (om 5-8 personer) jagar poängstationer, där utmaningar och frågor väntar på att lösas. Stationerna har olika värde och svårighetsgrad och det är upp till teamet att välja vilka stationer som ska prioriteras. Aktiviteten sker helt och hållet på iPaden och frågorna kan behandla hjärngympa, platsspecifika frågor om Kosta, företagsrelaterat, videoklipp eller fotouppdrag. Det gäller också att se upp för olika ”penalty zones” som begränsar området. Därmed blir teamens strategi och kommunikation en viktig del under denna aktivitet.
Tid: 1,5-2 timmar

Kosta Boda Art Challange
Dags för skattjakt med hotellet som spelområde och frågor som anknyter till hotellets formgivare och interiör. Varje grupp får med sig en spelplan med frågor som skall besvaras med hjälp av problemlösning och kreativitet.
Tid: 1 timma

Körslaget
Deltagarna delas upp i grupper för att repetera en, på förhand bestämd, schlager eller favoritlåt. Under eftermiddagen repeteras det tillsammans med duktiga och erfarna musiker. Efter middagen är det samling i Glasbaren eller annan lämplig plats var låtarna framförs till jubel och hejaramsor. Vinnarna belönas under en prisceremoni med ett utvalt pris skapat av någon av formgivarna för Kosta Boda.
Tid: 2 timmar träningen, 1 timma framträdande

Da Vincikoden
Da Vinci-gåtan – Vår egen ”Nobert Danglon” gör entré och berättar en fascinerande lokal historia. Hans berättelse, full av vederhäftiga bildbevis, bildar fundamentet till aktiviteten. Nobert Danglon berättar att han i sin besittning har ett antal pergamentrullar och att dessa bär på lösningen till mysteriet med Den Heliga Gralen. På rullarna finns en karta, tomma chifferrutor samt ett antal uppgifter som ska lösas. Syftet med denna teamaktivitet är att lagvis lösa uppgifterna, knäcka chiffret och fortast finna lösningen på Gralgåtan. Samtidigt har gruppen riktigt roligt tillsammans när de ställs inför utmaningar och upplevelser, som de aldrig tidigare stött på. Det handlar om vilja, fokusering, inställning och lagarbete, precis som i det verkliga livet.
Tid: cirka 2 timmar

Hyttsill
Hyttsill är en gammal tradition i Glasriket som går tillbaka till tiden när hyttan också var bygdens samlingspunkt och luffarna bjöds på mat och dryck mot berättelser och sånger.
Idag bjuds besökarna på mat tillagad i kylugnarna såsom stekt fläsk, saltsill, isterband och givetvis ostkaka till kaffet. Underhållning bjuds det på och glasblåsning på mästarnivå. Ofta finns det möjlighet att själv prova på att blåsa en glasbubbla.

Skyttesimulator
I nära anslutning till hotellet kan du prova på att skjuta i en toppmodern skyttesimulator. Jaktia Kosta erbjuder en aktivitet som passar alla, ung som gammal, nybörjare eller proffs. Så sikta in dig på jakt vid din nästa konferens, Kick off eller svensexa.
Tid: 1-2 timmar

Mästarnas Mästare
Ibland vill man uppleva något roligt tillsammans, utan krav på prestation men med mycket glädje. I denna teambuildingaktivitet står den prestigefyllda titeln “Mästarnas mästare” på spel! Tävlingen är inspirerad av TV-succén Mästarnas Mästare och ni ges möjlighet att genomföra flera av tävlingarna från programmet, samt några av våra egna favoriter. I grenarna utmanas gruppens samarbete, kommunikations och problemlösningsförmåga och varje lag tävlar tillsammans vilket bidrar till ett aktivt deltagande från alla!
Vilka blir Mästarnas Mästare hos er?

Tid: cirka 2 timmar

The Game
Sällskapsspelet som utmanar både kropp och hjärnan. Spelplanen består av ett geografiskt förbestämt område. För att lyckas krävs allt från allmänbildning till problemlösnings- och samarbetsförmåga. Ett mer underhållande och avslappnat sätt att umgås med sina kollegor är svårt att tänka sig.
Egenskaper som ni testas i är bland annat ingenjörskonst, smaksinne samt nostalgi på en iPad. The Game kan utspela sig både inom- och utomhus.

Tid: cirka 1,5-2 timmar

Outdoor

Kräftfiskaren
Kräftfiske med guide.
Kräftskiva på Vildmarkscampen.
Dryckespaket med två öl och två snapsar. Minst elva personer
Kontakta oss gärna för en offert.
Tid 4-5 h

Skogshuggaren
Femkamp med yxkastning, sågbocken, lassokastning, vedstapling & göra upp eld.
Viltmix från grillen samt tre öl eller tre glas vin.
Ett stärkande järn med tilltugg.
Kontakta oss gärna för en offert.
Tid 2-4 h

Vildmarkskonferens
En konferens och upplevelse med naturen som främsta granne.
Vi erbjuder förmiddagsfika, skogslunch och eftermiddagsfika samt en vildmarksmiddag (gös i foliepaket eller viltmix.)
Tillgång till campen med ett stort tält för 100 personer.
Tillgång till fem ”grupprum”, projektor och dator vid behov.
Femkamp – där era färdigheter sätts på prov.
Kontakta oss gärna för en offert.

Mästerskapet
Klå dina kollegor och vänner på yxkastning eller briljera med att vara den som först knäcker koden att göra eld. På vår vildmarkskamp nere vi sjön Läen går mästerskapet av stapeln. Ni väljer själva fritt mellan 3, 5 eller 7 grenar och skapar er egen mästerskaps kamp.
Kombinera gärna mästerskapet med någon form av mat och dryck.
Kontakta oss gärna för en offert.

Zipline
Zipline är enkelt utryckt en linbana där man hänger i en sele och åker på en wire mitt i den småländska naturen. Sväva över och bland trätoppar på en lina mellan olika stationer och man åtföljs i grupper upp till åtta personer alltid av två guider som svarar för säkerheten under själva åkandet. Det är ett adrenalinfyllt äventyr med inslag av höga höjder och hastigheter och i det aktuella området en särskilt vacker natur.

Bruno Mathssons Glashus
Bruno Mathsson (1907-1988) från Värnamo är vår internationellt mest kände möbelformgivare men var även verksam som arkitekt. 1955 uppfördes Glashusen i Kosta, ett radhus med fem separata hus. Efter år av förfall blev husen 2007 återställda i så nära ursprungligt skick man kan komma. Vi ger dig som konferensgäst möjligheten till en guidad tur i Bruno Mathssons mycket uppmärksammade Glashus
Tid: 1 timma

Älgsafari
Älgen, världens största hjortdjur, kan bli 25 år gammal. I Sverige finns det i dagsläget cirka 300 000 älgar. Några av dessa finner ni strax utanför Kosta i Grönåsens Älgpark. Följ den 1 300 meter långa vägen runt ett skogshägn och klättra upp i något av de strategiskt utplacerade älgtornen. Kanske Carl-Gustaf och Silvia, de största älgarna i hägnet, förärar er med sin närvaro. Glöm inte kameran!

Fiske
Småland är ett eldorado för sportfiskare och vattendragen runt Kosta erbjuder mycket spännande fiske. Vi kan hjälpa er att boka kräftfiske, fiska regnbåge eller rekommendera några vackra sjöar i närområdet.

20000 kvadratmeter shopping
På Kosta Outlet hittar du det mesta – och till fantastiska priser! Ett utbud på över 200 olika internationella varumärken inom mode, kläder, skor och sportutrustning. Det finns en stor bredd på inredning och design, glas och porslin, böcker och blommor. Här finns också gott om trivsamma kaféer och matställen där du kan samla energi.
www.kostaoutlet.se

Golf
Emmaboda GK och Björketorpsbanan är vackert belägen utmed Kyrksjön i Vissefjärda. Här erbjuds du en utmanande park och skogsbana som passar såväl nybörjare som proffs. Du betalar inget extra för naturupplevelsen. Läs mer …
Avstånd: 3 mil

Nybro GK skogsbana med parkkaraktär mitt i Glasriket. ”En bekantskap man inte får missa” är ett omdöme banan fått av Golf Digest. Läs mer …
Avstånd: 5 mil

Möre Golfklubbs mästerskapsbana, en parkbana som erbjuder dig en utmanande golfrunda i vacker miljö. Banan karaktäriseras främst av sina stora upphöjda greenområden och dess vaktande bunkrar. Flera hål följer den vackra Bruatorpsåns slingrande ned mot kusten. Läs mer …
Avstånd: 8 mil

Skriv ut våra konferensaktiviteter

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. För mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng