GLASBAREN

Glasbaren är hotellets naturliga samlingpunkt där den 3,5 ton tunga koboltblå baren är i centrum.

Kosta Bodas formgivare Kjell Engman ha skapat en unik miljö med glasfiskar som simmar i vatten, bordslampor skapade som stora flaskor och vackra glasstalaktiter som hänger gnistrande ned från taket.

Här slår du dig ner på en uppvärmd glasstol och njuter av en drink i något av Orrefors vackra kristallglas och beställer in en bit mat från barmenyn.

Vi tar inte emot bordsreservationer i Glasbaren om det inte är ett sällskap på fler än 10 personer, är ni färre så är ni alltid välkomna att titta in hos oss när det passar er.
För bordsreservation vänligen kontakta restaurangen hovmastaren@kostabodaarthotel.se eller 0478-348 40.

Barmeny

Norrönsill på danskt rågbröd serveras med ägg, potatis, dill, gräddfil samt brynt smör
Harring from Norrön served on reybread with, egg, potato, dill, sour creme and brown butter

159 kr

Tartar på oxfilé 100gr serveras med majonnäs på rostad vitlök, hyvlad selleri, picklade tomater, manchego samt friterad potatis
Tartar of beef 100gr served with a mayonnaise flavored with roasted garlic, celeriac, pickled tomato, manchego and fried potato

249 kr

Charkuteritallrik
Our selection curd of meats and cheese

189 kr

Räksmörgås serveras på tekaka från Kosta Bageri
Our classic schrimp sandwich

179 kr

Ceasarsallad servers med kyckling bacon, kaprisbär, oliver samt krutonger
Caesarsalad with chicken, bacon, caper berries, olives and croutons

179 kr

Ceasarsallad servers med sotad tonfisk, kaprisbär, oliver samt krutonger
Caesarsalad with blackned tuna, caper berries, olives and croutons

198 kr

Köttbullar serveras med potatispuré, rårörda lingon, pressgurka samt gräddsås
Meatballs served with potatopurée, lingonberries, pickled cucumber and cream sauce

6 st 95 kr
12 st 185 kr

Hamburgare serveras med Sriacha dressing, bacon, cheddarost, stektlök,    saltgurka samt pommes frites
Hamburger served with sriacha mayonnaise, bacon, cheddar cheese, pan-fried onion  and french fries

245 kr

Entrecôte serveras med café de parissmör, sparris, parmesan samt pommes frites
Entrecôte served with café de paris butter, asparagus, parmesan and french fries

345 kr

 

Torsk serveras med räkor, pepparrot, ägg, dill, brynt smör samt potatis
Cod served with prawns, horseradish, egg, dill, brown butter and potato

225 kr

Vegetariskt alternative från köket
Vegetarian options from the kitchen

179 kr

Jordgubbar serveras med glass, maräng samt kondenserad mjölk smaksatt med citron
Strawberries served with ice cream, merengue and condensed milk flavored with lemon

135 kr

Salt Dulcekola med brownie serveras med passionfruktskräm, yoghurtmaräng samt hallonsorbet
Brownie with salty Dulce served with passionsfruit, yohgurt meringue and sorbet of raspeberry

135 kr

Klassisk crème brule
Classic crème brule

135 kr

Osttallrik serveras med kvittenmarmelad samt fröknäcke
Our selection of cheese served with marmelad flavored with quince and hardbread

125 kr

Öppettider

Måndag 16-23
Tisdag 16-23
Onsdag 16-24
Torsdag 16-24
Fredag 16-01
Lördag 12-01
Söndag 12-23

glasbaren_drinks
glass bar

ÅRETS KONDITOR 2017
Vi är glada och stolta över att några av våra desserter är i samarbete med Anders Oskarsson som har blivit utsedd till ”Årets konditor i världen 2017”! Så är ni och äter middag hos oss antingen på Linnéa Art Restaurant eller i Glasbaren så kan ni välja någon av dessa fantastiska desserter.