GLASBAREN

Glasbaren är hotellets naturliga samlingpunkt där den 3,5 ton tunga koboltblå baren är i centrum.

Kosta Bodas formgivare Kjell Engman ha skapat en unik miljö med glasfiskar som simmar i vatten, bordslampor skapade som stora flaskor och vackra glasstalaktiter som hänger gnistrande ned från taket.

Här slår du dig ner på en uppvärmd glasstol och njuter av en drink i något av Orrefors vackra kristallglas och beställer in en bit mat från barmenyn.

Vi tar inte emot bordsreservationer i Glasbaren om det inte är ett sällskap på fler än 10 personer, är ni färre så är ni alltid välkomna att titta in hos oss när det passar er.
För bordsreservation vänligen kontakta restaurangen hovmastaren@kostabodaarthotel.se eller 0478-348 40.

Barmeny

Wallenbergare 179 KR
Serveras med rårörda lingon, potatispuré och gräddsås
Wallenbergare served with pure of potato, lingonberries and cream sauce

Hamburgare 245 KR
Gjord på 100% svenskt nötkött, med ost och bacon, serveras med pommes frites
Hamburger made from 100% Swedish beef, cheese and bacon, served with fries

Köttbullar 6 st 95 KR / 12 st 185 KR
Serveras med potatis och gräddsås, samt gurka och lingon
Meatballs served with potato, cream sauce and lingonberries

Sallad med kallrökt lax 185 KR
Serveras med dijonkräm och riven prästost
Salad with cold-smoked salmon, served with a dijon cream and grated prästost

Svampfylld Raviolo 179 KR
Serveras med friterad kål, citronsås och parmesan
Mushroom stuffed Raviolo, served with fried cabbage,
parmesan and sauce with lemon

Caesarsallad 179 KR
Serveras med kyckling, knaperstekt bacon, kaprisbär och oliver
Caesarsalad with chicken, crispy bacon, caper berries and olives

Glasbarens klassiska Räksmörgås 179kr
Serveras på tekaka
Our classic schrimp sandwich

Glasbarens plocktallrik 189 KR
Ett urval av goda ostar samt kallskuret
A selection of meats and cheese

Vegetariskt Alternativ 195 KR
Vänligen fråga personalen.
Vegetarian Option, please consult the staff

Entrecôte 345 KR
Serveras med grillad grön sparris, örtsmör, parmesan och pommes frites
Entrecôte, served with grilled green asparagus, herbal butter, parmesan cheese and fries

Löjromstoast 230 KR
50 gram Kalix-löjrom, serveras med smörstekt bröd
med crème fraiche samt rödlök
50 gram Kalix whitefish roe, served on toasted bread with sour cream and red onion

Tartar på oxfilé (100gr) 249 KR
Serveras med pepparrotskräm och krispig potatis
Tartar of beef tenderloin, served with a horseradish cream and crispy potatoes

DESSERT

Crème Brûlée 125 KR
Serveras med yoghurtsorbet
Crème Brûlée served with a Yoghurt sorbet

Glasbarens Osttallrik 125 KR
Our cheeseplate

Bavaroise 135 KR
Serveras med sorbet samt macademianötter
Bavarosie served with sorbet and macadamianuts

Öppettider

Måndag 16-23
Tisdag 16-23
Onsdag 16-24
Torsdag 16-24
Fredag 16-01
Lördag 12-01
Söndag 12-23

glasbaren_drinks
glass bar

ÅRETS KONDITOR 2017
Vi är glada och stolta över att några av våra desserter är i samarbete med Anders Oskarsson som har blivit utsedd till ”Årets konditor i världen 2017”! Så är ni och äter middag hos oss antingen på Linnéa Art Restaurant eller i Glasbaren så kan ni välja någon av dessa fantastiska desserter.