GLASBAREN

Glasbaren är hotellets naturliga samlingpunkt där den 3,5 ton tunga koboltblå baren är i centrum.

Kosta Bodas formgivare Kjell Engman ha skapat en unik miljö med glasfiskar som simmar i vatten, bordslampor skapade som stora flaskor och vackra glasstalaktiter som hänger gnistrande ned från taket.

Här slår du dig ner på en uppvärmd glasstol och njuter av en drink i något av Orrefors vackra kristallglas och beställer in en bit mat från barmenyn.

För bordsreservation vänligen kontakta restaurangen hovmastaren@kostabodaarthotel.se eller 0478-348 40.

Barmeny

Småländsk raggmunk serveras med stekt fläsk och lingon.
”Raggmunk” (potato pancake), served with  fried pork and lingonberries.
129 kr

Hamburgare gjord på 100% svenskt nötkött, med ost och bacon, serveras med pommes frites.
Hamburger made from 100% Swedish beef, cheese and bacon, served with fries.
195 kr

Köttbullar med potatis, gräddsås, gurka och lingon.
Meatballs served with potato, and cream sauce.
6 st 85 kr  / 12 st 169 kr

Sallad med kallrökt lax serveras med dijonkräm och riven prästost.
Salad with cold-smoked salmon, served with a dijon cream and grated prästost.
 179 kr

Svampfylld raviolo serveras med friterad kål, citronsås och parmesan.
Raviolo filled with mushroom, fried ccabbage, parmesan and sauce with lemon.
159 kr

Caesarsallad serveras med kyckling, knaperstekt bacon, kaprisbär och oliver.
Caesar salad with chicken, crispy bacon, caper berries and olives.
169 kr

Kräftmacka serveras på rågbröd.
Crayfish sandwich served on rye bread.
175 kr

Glasbarens plocktallrik – ett urval av goda ostar, kallskuret och oliver.
A selection of cheeses, meats and olives.
189 kr

Vegetariskt alternativ, vänligen fråga personalen.
Vegetarian Option, please consult the staff.
195 kr

Entrecôte serveras med grillad grön sparris, örtsmör, parmesan och pommes frites.
Entrecôte, served with grilled green asparagus, herbal butter, parmesan cheese and fries.
325 kr 

Löjromstoast 50 gram Kalix-löjrom, serveras på smörstekt bröd med crème fraiche samt rödlök.
50 gram Kalix whitefish roe, served on toasted bread  with sour cream and red onion.
220 kr

Tartar på oxfilé (100gr) serveras med pepparrotskräm och krispig potatis.
Tartar of beef tenderloin, served with a horseradish cream and crispy potatoes.
195 kr 

Ostron.
Oysters.
25 kr

Caviar Rossini White Sturgeon Caviar, 30g.
550 kr

Tillbehör
Pommes Frites.
French fries.
45 kr

 

Dessert

Crème Brûlée
119 kr               

Chokladbavaroise serveras på en mandelbotten med hallonsorbet.
Chocolate Bavaroise, served with almond and raspberry cream.
119 kr

Öppettider

Måndag 16-23
Tisdag 16-23
Onsdag 16-24
Torsdag 16-24
Fredag 16-01
Lördag 12-01
Söndag 12-23

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. För mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng